Chronische pijn als ui

In een vorig bericht had ik het over uien in je geest, figuurlijke uien wel te verstaan. Mocht je dat bericht gemist hebben, je kunt het hier terug lezen. Die blog ging over hoe een overtuiging, belemmering werkt en hoe een psycholoog/therapeut en hoe een Nucleus Coach deze belemmering aanpakt.

‘Allemaal leuk en aardig’, denk jij ‘maar ik zit met een lichamelijke pijn en daar kan een psycholoog me niet bij helpen.’ En daar heb je gelijk in. Maar ik haal de uien er weer bij om uit te leggen hoe fysieke pijn een gevolg is van een trauma, gebeurtenis of overtuiging.

Laat ik een voorbeeld nemen om het allemaal nog duidelijker te maken. Stel je werkt samen met een collega en die collega schuift het mislukken van een project op jou af. Dit project was zo belangrijk dat de baas het vertrouwen in je kwijt is en je ontslaat. Dat die collega je zo’n gemene streek heeft geleverd, dat kun je niet verteren en op dat moment is de kern van de ui gemaakt. Maar je moet toch verder, want er moet geld komen. Dus je gaat solliciteren en bij iedere sollicitatie komt die gemene streek van je collega weer in gedachten voorbij. Zo komt er steeds een schil om die kern van de ui bij. Op die manier blijft die ui groeien en groeien. Tot de uit zo groot is dat je lichaam aan gaat geven: je hebt het niet verwerkt of opgelost, ik doe het dan maar voor jou. En dan heb je, voor je gevoel zo ineens, maagpijn. Immers met de maag verteer je en omdat je met je gedachten die gemene streek niet kon verteren probeert je lichaam dat voor je te doen.

Mijn uientheorie geldt niet alleen voor maagpijn, maar voor veel meer pijnklachten. Vaak is de oorzaak al zo lang geleden gebeurd dat je je daar niet meer bewust van bent. Dus wordt de link tussen de pijn en die gebeurtenis niet gelegd. Om de pijn voorgoed op te lossen, is het nodig om de gebeurtenis waar alles mee begonnen is op te sporen en te verwerken. Heb je geen idee hoe dat te doen en wil je tips om tot de kern van je ui te komen? Kijk dan naar mijn webinar aanstaande donderdag. Je kunt je via onderstaande link inschrijven.

Schrijf je direct in voor het webinar van donderdag 23 september om 10 uur of 19.30 uur: https://vertrouweninjelijf.webinargeek.com/het-geheim-achter-je-pijn

Wil je direct jouw ui en daarmee je pijnklachten aanpakken?                                                                                            Schrijf je dan hier in voor mijn traject: De kern van je pijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published.