stekelige pijn
 • Voel je je soms eenzaam, omdat alleen jij die pijn kunt voelen? Niemand anders voelt het en dat maakt dat je je alleen voelt. Onbegrepen en gefrustreerd, omdat er aan de buitenkant niets te zien is. Maar jij voelt die pijn wel! Ook al twijfel je zelf daar wel eens aan en vraag je jezelf af of het toch niet tussen je oren zit.
 • De afhankelijkheid van anderen knaagt aan je. Je wilt zelfstandig je dingen kunnen doen, maar door je pijn heb je hulp van anderen nodig. Je vindt het vervelend om iedere keer weer om hulp te vragen. Ook al zeggen ze dat ze je graag helpen, jij voelt je een mislukkeling, omdat je het niet zelf kan.
 • Blijf je jezelf afvragen waar je pijn door komt? Hebben de artsen niks kunnen vinden en blijf je daardoor piekeren over de oorzaak? Vraag je jezelf geregeld af: ‘waarom heb ìk die klachten?’
 • Zijn er steeds minder mensen die begrip hebben dat jij iedere keer de afspraak afzegt omdat jij de bank niet meer afkomt omdat je lijf zo zeer doet? En zijn er steeds meer vrienden en kennissen waar je niets meer van hoort, omdat jij diegene bent die iedere keer afzegt en zij de moeite niet meer nemen om iets af te spreken?
 • Is het voor jou niet mogelijk om op een mooie dag spontaan met je gezin een dagje uit te gaan, omdat dan de volgende dag de pijn in je lichaam drie keer zo erg is? En dat komt helemaal niet uit met alle dingen die je eigenlijk nog moet doen.

Herken jij je in een van bovenstaande situaties? Lees dan verder, want er is een oplossing!

Hoe zou het voor je zijn als...

…jij gewoon het leven kan leven zoals je dat vroeger voor je zag. Dat je zelfstandig je dagelijkse dingen kunt doen. Je hoeft niet meer om hulp te vragen, want je kunt het zelf. Gewoon zoals alle andere vrouwen in jouw omgeving.

…de dagen moeiteloos verlopen en je niet steeds rekening hoeft te houden met de beperkingen die de pijn met zich mee brengt.

…je gewoon erop uit kunt gaan met vrienden en familie zonder dat je vooraf zorgen maakt of er tegen op ziet. Dat je kunt genieten van de uitstapjes en mee kan doen met activiteiten zoals jij dat wilt.

…er duidelijkheid is waar je klachten door komen. Hierdoor ervaar je rust en vertrouwen in je lichaam, waardoor het piekeren stopt en daardoor ook het slapen beter gaat.

…iedere ochtend met een fijn gevoel begint. Dat je je goed voelt, ook als je bij het openen van de gordijnen ziet dat het buiten grijs en grauw is, als je favoriete kleren nog in de was liggen en wanneer er blijkt dat de koffie (of thee) op is. Jij raakt niet meer van slag en voelt je lekker en zeker.

Dit is mogelijk als je instapt in het traject:

‘De kern van je pijn’ 

Dit traject bestaat uit:

 • 1 doelstellingen sessie 
  hierin bespreken we kort je intakeformulier. Dit formulier krijg je vooraf toegestuurd, zodat je het in alle rust kunt invullen. Daarnaast stellen we doelstellingen op die we gebruiken als leidraad tijdens de sessies. Door die doelstellingen vooraf aan de Nucleus sessies op te stellen, gaat je onderbewuste er al mee aan de slag èn houd je meer tijd over voor de sessies zelf. Duur: 1 uur
  t.w.v. € 80,-
 •  3 Nucleus sessies
  dit zijn sessies volgens de Nucleus Methode, die vrij uniek is in Nederland. Aan de hand van de opgestelde doelstellingen ga je op zoek naar de oorzaak van je pijnklachten. Door mijn vragen, die specifiek zijn voor jouw situatie, help en begeleid ik je bij die zoektocht. Iedere sessie verlaat je met een positief gevoel, omdat de afsluiting bestaat uit een neutralisatie van wat er in die sessie naar boven is gekomen. Duur van 1 sessie:  2 uur 
  t.w.v. € 480,-
 • Telefonische nazorg
  een paar dagen na een sessie neem ik, op een afgesproken moment, telefonisch contact met je op. Even checken hoe het met je gaat, jij kunt je vragen stellen aan mij en als het nodig is, geef ik je tips en advies. Duur per keer: 15 minuten
  t.w.v. €60,-
 • De sessies kunnen via videobellen of bij mij in de praktijkruimte plaats vinden, afhankelijk van jouw voorkeur.
Aan het einde van dit traject:
 • Heb je vertrouwen in je lichaam waardoor angst en zorgen af zullen nemen.
 • Kun je weer leuke dingen ondernemen met je gezin waardoor je vrolijkheid terug komt.
 • Ben jij weer een leuke, actieve moeder en een vrolijke, positieve vrouw.
 • Kunnen afspraken met vriendinnen gewoon doorgaan en is het zelfs mogelijk om spontaan iets te doen.
 • Heb je duidelijkheid waarom jij die pijn hebt en door dit inzicht kan het zelfs zo zijn dat je pijn verdwijnt!
Het ‘De kern van je pijn’ traject bestaat uit vier sessies en bijbehorende nazorg ter waard van €620,-. Ik snap dat dit best een bedrag is, vooral omdat je waarschijnlijk al veel zorgkosten hebt en je met je klachten niet fulltime kunt werken en daardoor minder inkomen hebt. Mijn prijs is daarop aangepast, zodat het ook voor jou mogelijk is om je leven weer voluit te kunnen leven. 
De investering voor dit traject, met uiteindelijk een beter leven voor jou en voor je gezin, is slechts € 197,-.

Het is ook mogelijk om de betaling in termijnen te doen. Dan wordt het 4 x €54,-

Wat gebeurt er dan?

Wanneer jij op de bevestigingsknop drukt en je gegevens achter laat, gaat het volgende gebeuren:

֎ je krijgt een mail met daarin het intakeformulier en de uitleg daarbij.

֎ we maken een afspraak voor de doelstellingensessie, daarbij houden we rekening met de tijd die nodig is voor het intakeformulier in te vullen.

֎ na de doelstellingensessie krijg je de factuur die je via bankoverschrijving of een tikkie kunt voldoen. Let op! Is er geen klik van beide kanten? Ben ik van mening dat mijn traject niet geschikt is voor jou? Of zie jij het om de een of andere manier niet zitten om de Nucleus sessies te doen? Dan hoef je de factuur niet te betalen en worden er geen verdere afspraken meer gemaakt.

֎ wanneer je verder gaat met het traject, wordt er een nieuwe datum afgesproken voor de eerste Nucleus sessie. Mits de factuur betaald is. 

Ben je nog niet overtuigd van de waarde van dit traject op jouw leven? Lees dan verder.

Ik ben met Janine in contact gekomen via haar moeder die bij mij op beeldhouw les zit. […] Ik ben haar [Janine’s, red.] examenkandidaat geweest. Wat een ervaring was dat. Bijzonder om gehoord te worden. Nucleus leert je geen truckjes om door het leven te gaan, maar ruimt het echt op.

Ik zal mijn bijzondere ervaring delen. Ik heb erge last van paniekaanvallen in groepen mensen. Mijn goede vriendin overleed en ik wilde kost wat kost naar haar crematie kunnen gaan zonder last te hebben van paniekaanval. Tijdens zo’n aanval ga ik hyperventileren, moet ik om de paar minuten naar het toilet, klamme zweet, duizelig enzovoort. Echt alleen maar aan het overleven.

Na een sessie met Janine via beeldbellen (Janine woont in Limburg en ik in De Heurne) heb ik zonder overlevingsangst met een ontspannen gevoel de crematie van mijn lieve vriendin bij kunnen wonen. Dit is voor mij goud. Dat ik dit heb mee mogen maken.

Dank Janine dat jij mij hebt leren inzien dat ik wel belangrijk ben. Dank je wel dat je mij geholpen hebt met je kennis en wijsheid om mijn leven blijvend te veranderen.

Liefs, Karin Zuijdwijk 

Pijn, pijn was de aanzet om een vraag te stellen aan, ja aan wie? Het universum? En ja, dan win je een traject met 3 sessies van de Nucleus methode bij Janine. Blij en dankbaar maar evenzeer ook sceptisch ging ik op pad. Ik trof een warme, rust uitstralende Janine aan die me zonder woorden op mijn gemak stelde.

We begonnen… en door haar concrete vragen en zelf of samen gemaakte doelstellingen werd ik terug gebracht in mijn hart, naar de vele pijnplekken die zich in mijn lijf wel oké voelden. Het werd me al snel duidelijk dat er een rode draad door mijn leven liep en door deze dan samen op een manier te veranderen, kun je het accepteren ofwel met liefde bekijken. Er ontstaat rust… wat mijn hart en lijf nodig hadden.

De laatste sessie in een andere ruimte vanwege een verbouwing, maar het maakte totaal niet uit want het voelde voor mij laagdrempelig en huiselijk. Iets wat ik nodig heb om mijn emoties naar boven te laten borrelen. Deze sessie heeft me het meest daarna door mijn lijf gespeeld en met nadruk zeg ik gespeeld, want het voelde anders, lichter.

Mijn klachten waren veelal pijn over mijn hele lichaam en vooral rug. Jouw consulten hebben geholpen om samen met mijn lijf te werken en letten op signalen. De negatieve spiraal maak je los en dat wordt dan een positieve door anders te kijken naar je leven en dan ga je moed krijgen en sporten en blij zijn met je lijf… […] Hoe dankbaar ben ik hiervoor en voor onze mooie samenwerking die vanzelf ging alsof we nooit iets anders hadden gedaan. Ik wens je véél succes en liefde toe, Janine en tot ziens!

Liefs, Ingrid

Veel gestelde vragen:

Door mijn pijn kost het mij veel moeite om ergens te komen, kunnen de sessies ook bij mij thuis gedaan worden?

Ik weet dat reizen niet altijd makkelijk is als je pijn hebt. De sessies kunnen daarom ook online gedaan worden, gewoon vanuit je eigen huis. Anders vinden de sessies bij mij thuis in Maastricht plaats.

Wordt het vergoed door de zorgverzekering?

Mijn traject wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Je kunt informeren of je werkgever een deel van het traject vergoed. Maar je eigen gezondheid is niet in geld uit te drukken, dat heb je zelf natuurlijk al gemerkt. Het is een eenmalige investering waarmee je je leven weer terug krijgt.

Ben je medisch bevoegd?

Ik mag wel drs. voor mijn naam zetten, maar ik ben geen dokter. Het is dan ook je eigen verantwoordelijkheid dat je eerst bij een arts bent geweest om (ernstige) lichamelijke oorzaken uit te sluiten. Als je nu nog onder behandeling bent bij een arts, hoeft dat dit traject niet in de weg te zitten. Overleg met je arts en eventueel ook met mij is altijd een goed idee.

Ik ben al bij een psycholoog geweest en heb al lange gesprekken gehad. Heeft dit traject dan nog wel zin?

Dit traject heeft dan juist zin, want je bent nog steeds niet van je pijn af anders was je niet op mijn site. Ik werk met de Nucleus Methode waarbij we op zoek gaan naar jouw verhaal achter jouw pijn. Vervolgens geven we een positieve draai aan jouw verhaal in plaats van er eindeloos over te praten. Dit maakt dat het een snelle en zachte methode is en je de sessie altijd verlaat met een positief gevoel.