stekelige pijn

Geen diagnose, maar wel pijn? Daar gaat een oplosssing voor zijn:

Lees verder als:

 • er al veel artsen je onderzocht hebben, maar geen diagnose hebben kunnen stellen.

 • jij je chronische pijn blijvend wilt oplossen en niet alleen de symptomen wilt bestrijden.

 • je openstaat voor een andere kijk op je klachten.

 • er in je identiteitsbewijs ‘vrouw’ staat (sorry mannen).

 • je iemand nodig hebt die jou helpt bij het vinden van de oorzaak van je pijn.

Wie ben ik dat ik jou daarmee kan helpen?

Voor ik verder uitleg wat de oplossing voor jouw pijn is, wil ik me eerst even kort voorstellen. Want wie ben ik dat ik jou kan helpen?

Mijn naam is Janine Grol en ik ben ervaringsdeskundige. In het hebben van rugpijn zonder diagnose (in eerste instantie) en in het anders kijken naar lichamelijke klachten. Maar alleen met ervaringen van mij ben jij niet geholpen. 

Daarom heb ik mij omgeschoold tot Nucleus Coach. Al heb ik ook een universitair diploma Psychologie en bijbehorende doctorandus titel (die gebruik ik weinig, want dat voelt voor mij zo verheven). De manier waarop psychologen (moeten) werken, past niet bij mij. Manieren vinden om er mee om te gaan, je gedrag met moeite aanpassen, iedere keer weer praten over je problemen; voor mijn gevoel moest dat anders kunnen. 

De Nucleus Methode, die ik gebruik als Nucleus Coach, is anders! De methode gaat veel dieper, voorkomt terugkomen van klachten, werkt snel en geeft direct resultaat, maar is toch zacht en werkt zonder dat er een diagnose van een arts nodig is. Ik ben momenteel de enige Nucleus Coach die zich puur richt op lichamelijke pijn zonder diagnose.

Ook ben ik moeder van 5 kinderen, waarvan er twee in mijn hart wonen en 3 in ons huis. Ik ben dol op groente en fruit, zeker als ik het kan oogsten in ons moestuintje, maar chocola en taart laat ik zeker niet staan.

Klik hier voor meer over mij >>

Janine Grol

Een oplossing, zelfs als je niet weer waar je pijn door komt.

Hier zit je dan met je pijn.

Radeloos, omdat het lijkt alsof niemand je kan helpen. 

Eenzaam, omdat alleen jij die pijn kan voelen.

Gefrustreerd, omdat je klaar bent met die pijn, maar die pijn is dat blijkbaar nog niet met jou.

Maar er is een oplossing en die zit al in jezelf. Je hebt alleen een beetje hulp nodig om die oplossing naar buiten te krijgen. Je kunt het namelijk niet alleen, want jouw bewustzijn, jouw gedachten zijn te sterk. Ze overschreeuwen jouw onderbewuste. En het is je onderbewuste die weet waarom jij pijn hebt. 

Nee, dit is geen vorm van hypnose. Jij blijft gewoon wakker, je kunt zelf beslissen wat je vertelt en hoe je reageert. Ik ga je ook niet aanraken en ik hoef je niet te onderzoeken. Omdat we alleen maar praten, is deze oplossing zelfs mogelijk als jij aan de andere kant van de wereldbol zit.

Door het stellen van de juiste vragen, komt jouw onderbewuste namelijk met de antwoorden. Het laat je zien, voelen, ervaren waar jouw pijn door komt. Ik vertel je niet wat je moet doen, hoe je je moet gedragen, hoe je je moet voelen, ik vraag alleen maar. Jij vertelt, ervaart, voelt en krijgt inzichten en legt verbanden. Hierdoor ervaar je al direct meer rust.

Maar meer rust is niet genoeg, jij wilt van je pijn af!

Doordat jouw onderbewustzijn heeft laten zien en voelen wat de reden is van jouw pijn, kun jij daar mee aan de slag. Dit hoef je niet alleen te doen. Binnen de sessie gaan we hier direct mee aan de slag door de reden van jouw pijn te neutraliseren. Je pakt hiermee je pijn (voor)goed aan, want je lost het in de kern op (Nucleus = kern). Al kan littekenweefsel nog voor enige klachten zorgen, er is sowieso iets opgeruimd waardoor jij je lichter, fijner, rustiger voelt.

Het resultaat is dat jouw lichaam, jouw gevoel, je gedrag, je leven als vanzelf verandert. Op een positieve manier, uiteraard. Dit gaat moeiteloos, omdat het in de kern ten goede is veranderd. Je hoeft niet meer te zoeken naar een diagnose, een naam, een oorzaak: je hebt het al gevonden en opgelost. 

De zoektocht kan stoppen. 

De vele artsen bezoeken zijn niet meer nodig.

Symptomen hoeven niet meer onderdrukt te worden.

Je hoeft geen rekening meer te houden met je pijn en je beperkingen.

Het leven zoals je dat vroeger voor je zag, is weer mogelijk.

Dit is waar te maken als je instapt in het traject:

‘De kern van je pijn’ 

Dit traject bestaat uit:

 • 1 doelstellingen sessie 
  hierin bespreken we kort je intakeformulier. Dit formulier krijg je vooraf toegestuurd, zodat je het in alle rust kunt invullen. Daarnaast stellen we doelstellingen op die we gebruiken als leidraad tijdens de sessies. Door die doelstellingen vooraf aan de Nucleus sessies op te stellen, gaat je onderbewuste er al mee aan de slag èn houd je meer tijd over voor de sessies zelf. Duur: 1 uur
  t.w.v. € 80,-
 •  5 Nucleus sessies
  dit zijn sessies volgens de Nucleus Methode, die vrij uniek is in Nederland. Aan de hand van de opgestelde doelstellingen ga je op zoek naar de oorzaak van je pijnklachten. Door mijn vragen, die specifiek zijn voor jouw situatie, help en begeleid ik je bij die zoektocht. Iedere sessie verlaat je met een positief gevoel, omdat de afsluiting bestaat uit een neutralisatie van wat er in die sessie naar boven is gekomen. Duur van 1 sessie:  2 uur 
  t.w.v. € 800,-
 • Telefonische nazorg
  een paar dagen na een sessie neem ik, op een afgesproken moment, telefonisch contact met je op. Even checken hoe het met je gaat, jij kunt je vragen stellen aan mij en als het nodig is, geef ik je tips en advies. Duur per keer: 15 minuten
  t.w.v. €100,-
 • De sessies kunnen via videobellen of bij mij in de praktijkruimte plaats vinden, afhankelijk van jouw voorkeur.
Aan het einde van dit traject:
 • Heb je vertrouwen in je lichaam waardoor angst en zorgen af zullen nemen.
 • Kun je weer leuke dingen ondernemen met je gezin waardoor je vrolijkheid terug komt.
 • Ben jij weer een leuke, actieve moeder en een vrolijke, positieve vrouw.
 • Kunnen afspraken met vriendinnen gewoon doorgaan en is het zelfs mogelijk om spontaan iets te doen.
 • Heb je duidelijkheid waarom jij die pijn hebt en door dit inzicht kan het zelfs zo zijn dat je pijn verdwijnt!
Het ‘De kern van je pijn’ traject bestaat uit zes sessies en bijbehorende nazorg ter waard van €980,-. Ik snap dat dit best een bedrag is, vooral omdat je waarschijnlijk al veel zorgkosten hebt en je met je klachten niet fulltime kunt werken en daardoor minder inkomen hebt. Mijn prijs is daarop aangepast, zodat het ook voor jou mogelijk is om je leven weer voluit te kunnen leven. 
De investering voor dit traject, met uiteindelijk een beter leven voor jou en voor je gezin, is slechts € 319,-.

Maar wacht niet te lang als je voelt dat dit iets voor jou is. De prijs zal niet altijd zo laag blijven. 

Je kunt je symptomen, klachten, pijn blijven onderdrukken met medicatie die vergoed wordt, voor de rest van je leven. Met daarbij de bijwerkingen, andere klachten die gaan komen en geen zicht op verbetering en herstel.
Of je gaat op zoek naar de kern van je klachten. Pakt het bij de wortel aan, waardoor de symptomen als vanzelf verdwijnen en niet meer terug komen. Je doet eenmalig een investering, maar het betaalt zich uit omdat je weer kunt gaan werken. Daarnaast krijg je er iets onbetaalbaars voor terug: vertrouwen in je lichaam, rust, onbezorgdheid en bevrijd van je pijn. 

Het is ook mogelijk om de betaling in termijnen te doen. Dan wordt het 4 x €84,-

Ja, ik wil dit, maar wat gebeurt er dan?

Wanneer jij op de bevestigingsknop drukt en je gegevens achter laat, gaat het volgende gebeuren:

֎ je krijgt een mail met daarin het intakeformulier en de uitleg daarbij.

֎ we maken een afspraak voor de doelstellingensessie, daarbij houden we rekening met de tijd die nodig is om het intakeformulier in te vullen. Je kunt dan ook aangeven of je in één keer of in termijnen wilt betalen.

֎ ná de doelstellingensessie krijg je de factuur die je via bankoverschrijving of een tikkie kunt voldoen. Let op! Is er geen klik van beide kanten? Ben ik van mening dat mijn traject niet geschikt is voor jou? Of zie jij het om de een of andere manier niet zitten om de Nucleus sessies te doen? Dan hoef je de factuur niet te betalen en worden er geen verdere afspraken meer gemaakt.

֎ wanneer je verder gaat met het traject, wordt er een nieuwe datum afgesproken voor de eerste Nucleus sessie. Mits de factuur betaald is. 

Ben je nog niet overtuigd van de waarde van dit traject op jouw leven? Lees dan verder.

Ik ben met Janine in contact gekomen via haar moeder die bij mij op beeldhouw les zit. […] Ik ben haar [Janine’s, red.] examenkandidaat geweest. Wat een ervaring was dat. Bijzonder om gehoord te worden. Nucleus leert je geen truckjes om door het leven te gaan, maar ruimt het echt op.

Ik zal mijn bijzondere ervaring delen. Ik heb erge last van paniekaanvallen in groepen mensen. Mijn goede vriendin overleed en ik wilde kost wat kost naar haar crematie kunnen gaan zonder last te hebben van paniekaanval. Tijdens zo’n aanval ga ik hyperventileren, moet ik om de paar minuten naar het toilet, klamme zweet, duizelig enzovoort. Echt alleen maar aan het overleven.

Na een sessie met Janine via beeldbellen (Janine woont in Limburg en ik in De Heurne) heb ik zonder overlevingsangst met een ontspannen gevoel de crematie van mijn lieve vriendin bij kunnen wonen. Dit is voor mij goud. Dat ik dit heb mee mogen maken.

Dank Janine dat jij mij hebt leren inzien dat ik wel belangrijk ben. Dank je wel dat je mij geholpen hebt met je kennis en wijsheid om mijn leven blijvend te veranderen.

Liefs, Karin Zuijdwijk 

Pijn, pijn was de aanzet om een vraag te stellen aan, ja aan wie? Het universum? En ja, dan win je een traject met 3 sessies van de Nucleus methode bij Janine. Blij en dankbaar maar evenzeer ook sceptisch ging ik op pad. Ik trof een warme, rust uitstralende Janine aan die me zonder woorden op mijn gemak stelde.

We begonnen… en door haar concrete vragen en zelf of samen gemaakte doelstellingen werd ik terug gebracht in mijn hart, naar de vele pijnplekken die zich in mijn lijf wel oké voelden. Het werd me al snel duidelijk dat er een rode draad door mijn leven liep en door deze dan samen op een manier te veranderen, kun je het accepteren ofwel met liefde bekijken. Er ontstaat rust… wat mijn hart en lijf nodig hadden.

De laatste sessie in een andere ruimte vanwege een verbouwing, maar het maakte totaal niet uit want het voelde voor mij laagdrempelig en huiselijk. Iets wat ik nodig heb om mijn emoties naar boven te laten borrelen. Deze sessie heeft me het meest daarna door mijn lijf gespeeld en met nadruk zeg ik gespeeld, want het voelde anders, lichter.

Mijn klachten waren veelal pijn over mijn hele lichaam en vooral rug. Jouw consulten hebben geholpen om samen met mijn lijf te werken en letten op signalen. De negatieve spiraal maak je los en dat wordt dan een positieve door anders te kijken naar je leven en dan ga je moed krijgen en sporten en blij zijn met je lijf… […] Hoe dankbaar ben ik hiervoor en voor onze mooie samenwerking die vanzelf ging alsof we nooit iets anders hadden gedaan. Ik wens je véél succes en liefde toe, Janine en tot ziens!

Liefs, Ingrid

 Ik ben me er bewust van en heb inzicht gekregen dat de pijn die je als kind hebt oplopen in mijn lichaam was opgeslagen. Het is nu opgelost en de pijn is weg , het voelt vrijer en blijer in mijn lichaam.

Ik besef ook dat ik liever naar mezelf mag kijken. Ik ben mooi en ik heb een fijn lichaam en dat mag ik goed onderhouden, het is mijn huis. Ik zeg wel eens tegen mezelf. Het is net een computer slaat alles op, ga je ook zo nu dan opschonen anders loop die vast. En dat helpt voor mij althans om zo bewust te worden hoe ik met mijn lichaam om te gaan.

Wees in stilte en luister naar je lichaam het laat je alles voelen. En als ik er niet goed bij kan of niet durf, vraag ik hulp. Ook iets wat ik vroeger niet kon, wij zijn allemaal mensen en allen gelijk, ik zie het zo dan wordt de drempel lager. Je bent nooit alleen.

M.N. ; beurs gevoel in linker bovenarm

Tevredenheidsgarantie

Mijn tevredenheidsgarantie

Ik ben zo overtuigd van het effect van de Nucleus Methode en de werking van dit traject dat ik een tevredenheidsgarantie geef:

Als jij twee weken na het einde van het traject niet minimaal 1 van de drie doelstellingen hebt behaald èn je bent niet tevreden over het behaalde resultaat, betaal ik je het geld terug. Zonder gedoe, zonder moeilijke vragen.

Krijg je binnen een jaar na het afronden van het traject weer dezelfde klachten? Dan mag je het traject nogmaals volgen, maar dan gratis.

Veel gestelde vragen:

Door mijn pijn kost het mij veel moeite om ergens te komen, kunnen de sessies ook bij mij thuis gedaan worden?

Ik weet dat reizen niet altijd makkelijk is als je pijn hebt. De sessies kunnen daarom ook online gedaan worden, gewoon vanuit je eigen huis. Anders vinden de sessies bij mij thuis in Maastricht plaats.

Wordt het vergoed door de zorgverzekering?

Mijn traject wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Je kunt informeren of je werkgever een deel van het traject vergoed. Maar je eigen gezondheid is niet in geld uit te drukken, dat heb je zelf natuurlijk al gemerkt. De keus is aan jou: je gaat voor zorg die je symptomen bestrijdt, waar je voor de rest van je leven aan vast zit en wat je niet merkt in je portemonnee of je gaat voor het traject waarin de oorzaak wordt aangepakt en waarmee je je leven weer terug krijgt. Het traject is een eenmalige investering die zich uitbetaald in geld (omdat je weer kunt werken), geluk of levensvreugde.

Ben je medisch bevoegd?

Ik mag wel drs. voor mijn naam zetten, maar ik ben geen dokter. Het is dan ook je eigen verantwoordelijkheid dat je eerst bij een arts bent geweest om (ernstige) lichamelijke oorzaken uit te sluiten. Als je nu nog onder behandeling bent bij een arts, hoeft dat dit traject niet in de weg te zitten. Overleg met je arts en eventueel ook met mij is altijd een goed idee.

Ik ben al bij een psycholoog geweest en heb al lange gesprekken gehad. Heeft dit traject dan nog wel zin?

Dit traject heeft dan juist zin, want je bent nog steeds niet van je pijn af anders was je niet op mijn site. Ik werk met de Nucleus Methode waarbij we op zoek gaan naar jouw verhaal achter jouw pijn. Vervolgens geven we een positieve draai aan jouw verhaal in plaats van er eindeloos over te praten. Dit maakt dat het een snelle en zachte methode is en je de sessie altijd verlaat met een positief gevoel.