Het is bizar…

Het is bizar...

surprised, blue eyes, freckles

‘Het is bizar’, zegt ze. ‘De pijn in mijn nek is nog steeds weg. Tijdens de sessie was de pijn al weg, maar ik dacht dat het wel weer terug zou komen met de stress op het werk momenteel. Maar dat is niet zo. Ik ben zelfs niet meer wakker geworden door de pijn in mijn nek, ik heb gewoon lekker door geslapen!’

En daar zit ik dan, met een grote lach op mijn gezicht en de telefoon aan mijn oor te luisteren naar een blije cliënt aan de andere kant van de lijn. Ik ben blij voor haar dat de sessie zo goed voor haar gewerkt heeft en dat ze nog steeds pijnvrij is. En ik moet ook lachen om haar ongeloof dat het zo simpel was om het op te lossen, want ík weet wel wat een Nucleus sessie kan bereiken maar veel mensen nog niet.

Ze kwam bij mij met de vraag of Nucleus ook iets kon betekenen voor pijn in de nek die uitstraalde naar haar hoofd. Ze zei dat het kwam door stress op het werk, want het was er momenteel erg druk. Maar ze had er wel erg last van en werd er ’s nachts ook wakker van. ‘Tuurlijk kan Nucleus helpen’ zei ik, ‘we gaan eens kijken wat een sessie voor jou kan betekenen’.

Teleurstelling

Tijdens de sessie bleek dat het niet zozeer de werkdruk was die zorgde voor die pijn, maar een voorval eerder dat jaar waarin ze teleurgesteld was in haar manager. Hij hoorde mijn cliënt een belofte maken waarvan hij wist dat ze die niet waar kon maken en hij greep niet in. Toen we die teleurstelling aanpakte, verdween haar pijn in de nek direct.

En de pijn op haar hoofd, waarvan zij dacht dat het kwam door de pijn in haar nek, bleek weer een andere oorzaak te hebben. Hier bleek een vervelende situatie met een manipulatief persoon (ook op haar werk) de oorzaak te zijn. Ze dacht dat ze dat hele gebeuren wel verwerkt had, maar haar lijf dacht daar anders over. Iedere keer dat ze op haar werk kwam, waarschuwde haar lichaam haar voor ‘gevaar’.

Haar lichaam had in een split second de relatie gelegd tussen de omgeving (het kantoor) en gevaar (geen fysiek gevaar in dit geval, maar dat maakt voor het lichaam niets uit. Gevaar is gevaar in welke vorm dan ook). Iedere keer dat zij weer in diezelfde omgeving kwam, gingen er kleine alarmsignalen af die ze eerst niet opmerkte. Totdat de alarmsignalen uitmonden in pijn in haar nek en hoofd. Het slimme brein is de relatie tussen het kantoor en de ‘gevaarlijke’ situatie al lang weer vergeten, maar haar lichaam niet! Haar gedachten legden de link tussen pijn en stress op het werk, terwijl haar lichaam een heel ander verhaal vertelde. Doordat wij achter die verhalen kwamen, konden we haar pijn in de nek en hoofd voorgoed verhelpen.

En die drukke periode op haar werk? Daar gaat ze nu fluitend door heen!

Heb jij ook pijn in je nek, hoofd of schouders en denk jij ook dat dat komt door drukte op het werk of thuis? Wat jouw hoofd denkt en wat jouw lichaam vertelt is niet altijd hetzelfde. Kom ook achter het verhaal dat jouw lijf jou vertelt en vraag een gratis gesprek met mij aan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *