Hypocriet

knie pijn

Een tijdje terug heb ik een paar nachten ontzettende pijn aan mijn knie gehad. Midden in de nacht kwam het opzetten, ik werd er wakker van en het was zo heftig dat ik er niet van kon slapen. Ik gaf toen nog borstvoeding, dus ik was voorzichtig met het nemen van pijnstilling. Maar paracetamol hielp niet en dus probeerde ik van allerlei houdingen uit om toch maar enigszins te kunnen slapen. Overdag had ik geen pijn, maar begon wel het piekeren wat het zou kunnen zijn. Ik ben niet iemand die direct naar de dokter rent. Ik kijk het eerst even aan, misschien zakt het vanzelf weg of kan ik het oplossen door uit te zoeken wat het verhaal is dat erachter zit. Maar goed, doordat ik geen diagnose had, spookte er van alles door mijn hoofd, tot reuma aan toe. En dat maakte me wel angstig: de vragen waar ik geen antwoord op had. Wat is het? Waar komt het door? Ik was op dat moment het vertrouwen in mijn lichaam even helemaal kwijt en dat voelde zo hypocriet. Een coachpraktijk hebben met de naam ‘Vertrouwen in je Lijf’, maar vervolgens angstig zijn om de pijn in mijn knie.

Tot het moment dat ik besloot eens rustig mijn eigen tips toe te passen. (Ik ben ook maar een mens en reageer ook vanuit emotie, angst in dit geval. Zelfs als coach heb ik nog genoeg te leren, te helen en op te lossen) Ik wist vanuit mijn scholing dat knieën voor beweging staat. En dan het niet kunnen bewegen, of het gevoel te hebben niet goed genoeg te kunnen bewegen. En dat speelt wel in mijn leven. Mijn rug blijft toch een zwakke plek en het bewegen gaat toch niet altijd zo goed als dat ik zou willen. Voornamelijk het tillen en bukken. Maar dat speelde al wel een tijdje en ik had nog nooit zo’n erge kniepijn gehad. Er zou dus toch nog iets anders moeten zijn.

Die pijn speelde in het weekend voor mijn praktijkexamen van de opleiding tot Nucleus Coach. En ik was toch wel een beetje gespannen ook al probeerde de docent het zo leuk en laagdrempelig te houden. En wat is een uitdrukking als je ergens angstig voor bent? Met knikkende knieën! Daar viel het kwartje. Toen ik dit realiseerde en mijn mindset omtrent mijn naderende examen aanpakte, heb ik geen last meer gehad van mijn knie!

Zo zie je maar dat ook ik nog wel eens terug val in oude gewoontes en reageer vanuit emotie en angst. Daar is ook niets mis mee, als je er maar niet in blijft hangen. Probeer eruit te stappen, het van een afstandje te bekijken en rustig en logisch na te denken en te voelen.

Heb jij ook pijn aan een knie? Wanneer is het begonnen? Wat speelde er toen in je leven? Laat je het weten in een reactie hieronder?

Leave a Comment

Your email address will not be published.