Kramp in mijn rug

rugpijn

Aagh, in één keer pijn in mijn rug. De spieren in mijn onderrug schieten in een kramp en de angst schiet door mijn hoofd. ‘Hoe lang gaat de pijn duren? Kan ik dadelijk weer mijn dochter uit de box tillen? Gaat het me lukken om te ontspannen zodat de kramp stopt?’ 

Het lukt me om te ontspannen en de kramp zakt weg. Blij ben ik dat de pijn weg is, maar onzeker over waarom die krampen steeds opkomen en meer nog over wanneer ze komen, want het is voor mij een raadsel wat de kramp uitlokt.

Ik had nog een sessie tegoed van het traject bij mijn eigen Nucleus coach en ik was aan het twijfelen of ik de krampen in mijn rug als doelstelling zou gebruiken. ‘Stel dat die verkramping komt door de vergroeiing van mijn rugwervels en dat er niets aan te doen is? Dan zou die sessie voor niets zijn geweest en had ik beter iets anders kunnen kiezen.’

Ik besloot er toch voor te gaan, want ondanks dat ik die krampen niet dagelijks had, kwamen ze nu toch vaker opzetten. En dat was geen pretje kan ik je zeggen.

Met de doelstelling dat ik over 2 maanden weer soepel kon bewegen in mijn rug gingen we aan de slag. Via mijn angst om weer dezelfde rugpijn te ervaren die ik had vlak na de geboorte van mijn zoon, kwamen we uit bij mijn oma en haar verhaal dat ze nooit zoveel kinderen heeft gewild. Natuurlijk was het in die tijd “normaal” dat er grote gezinnen waren, zeker op de boerderij en in kerkelijke dorpen, maar mijn oma kon zoveel kinderen eigenlijk niet aan. Begrijp me niet verkeerd, ze hield van al haar kinderen en ze heeft zo goed als ze kon het gezin draaiende gehouden, maar diep van binnen waren haar jongste kinderen niet gewenst.

Het kwartje

Laat mijn verkramping nou net op de plek zitten van de nieren: volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze staat dit orgaan voor:  de oorsprong, al dan niet gewenst zijn en angst. Rinkeldekinkel, het kwartje viel: mijn rug wilde met die krampen wel degelijk een verhaal vertellen. Het verhaal dat mijn oma te veel kinderen heeft gekregen, dat mijn moeder eigenlijk niet gewenst was. Nu dat verhaal bij mij naar voren kwam, werd het verteld en kon het geheeld worden.

En ja, jouw lichaam kan het verhaal vertellen van vele generaties terug. Zolang een trauma niet geheeld is, blijft het in de familie rondhangen totdat iemand er mee aan de slag gaat.

Maar goed, terug naar mij. De dag na deze sessie kreeg ik nog één keer een ontzettende kramp in mijn rug (waarbij ik natuurlijk direct dacht dat de sessie toch niet geholpen had) en sindsdien is het niet meer voorgekomen.

Die verkrampingen waren een alarmbel. Een alarmbel dat het tijd was om dat stukje van mijn leven naar buiten te laten komen zodat het geheeld kon worden. Dacht ik in eerste instantie dat de krampen in mijn rug kwamen doordat enkele wervels vervormd zijn omdat ze gebroken zijn geweest, inmiddels weet ik wel beter en is de kramp weg en durf en kan ik al veel beter mijn rug bewegen.

Heb jij ook pijn in je rug? Verkramping of juist een zeurende pijn? Ook op de plek van je nieren of hoger in je rug? Herken je het ongewenst zijn? Of juist niet en heeft jouw rug een heel ander verhaal te vertellen dat naar buiten mag komen? In een sessie begeleid ik jou in de zoektocht naar de oorsprong van jouw rugpijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published.